loader image

BE Import

Offerte aanvragen

wij zijn er voor u!

Garantieregels op een rij

Betrouwbaarheid.

Kan of wil u de wagen niet zelf gaan bezichtigen, dan zijn er twee opties om de betrouwbaarheid te vergroten:

  1. U koopt de wagen bij een garage die garantie verleent in heel de EU.
  2. Wij vragen een DEKRA/ TUV keuringsrapport voor u op.


Dit wil zeggen dat de wagen door professionals ter plaatse zowel technisch als optisch nagekeken wordt. Hiervan wordt een verslag gemaakt en dit ontvangt u per e-mail. Daarna kan er beslist worden of er tot aankoop wordt overgegaan of niet.

fabrieksgarantie, wettelijke garantie en bijkomende garantie.

Op iedere wagen zit standaard minimaal 2 jaar fabrieksgarantie vanaf eerste inschrijving. Tegenwoordig bieden veel merken daar bovenop de mogelijkheid tot verlengde fabrieksgarantie aan. Deze kan bij uw lokale dealer verlengd worden, zolang de fabrieksgarantie nog geldig is. Koopt u een wagen die deze verlengde fabrieksgarantie al had (vaak is dat tot 5jaar na eerste inschrijving), dan is deze garantie geldig in België en de EU.

Wettelijke garantie: een handelaar die een auto aan een particulier verkoopt, is altijd verplicht om garantie te geven. Dit is een Europese wet en voor iedereen verplicht. Tenzij de verkoper op voorhand de gebreken bekendmaakt en dit zo op de overeenkomst / factuur laat zetten.

Wordt er een bijkomende garantie verleend door de verkoper, dan vragen we steeds voor u na of deze ook geldig is in België.

Blijkt dit niet mogelijk te zijn, dan kunnen wij nog altijd een Real Garant garantie voor u regelen tegen een meerprijs (12 tot 36 maanden, vanaf 350 EUR incl. BTW). Zo kan u steeds gerust zijn over uw aankoop!

Verschillende buitenlandse handelaren verkopen ‘zonder garantie voor het buitenland’. Theoretisch kan dit niet, in de praktijk zal het echter vaak een werk van lange adem worden om deze zaak te winnen. Koop dus bij handelaren die correct werken en wel garantie bieden of hou er rekening mee (bv bij een opmerkelijk lage aankoopprijs).

Garantie is geen omniumverzekering. Niet alles valt onder garantie en ook niet alles moet met nieuwe onderdelen hersteld worden. De verkoper heeft steeds het recht om te kiezen waar de herstelling gebeurt. Hoe ouder het voertuig of hoe hoger de kilometerstand, hoe beperkter de wettelijke garantie dus zal zijn.

×

 

Hallo!

Klik op een van onze beschikbare medewerkers om de chat te starten.

×