loader image

BE Import

Offerte aanvragen

wij zijn er voor u!

Auto importeren uit Nederland

Waarom een auto importeren uit Nederland?

BE Import helpt u graag met het importeren van een auto uit Nederland naar België. 

Waarom zijn auto’s uit Nederland interessant om in te voeren?

  • Groter aanbod zuinige auto’s dan in België
  • Handig als je vanuit Nederland naar België emigreert
  • Autos uit het dealernetwerk zijn goed onderhouden
  • De garantie is meestal geldig in heel de EU
  • Geen taalbarrière tussen Nederlanders en Vlamingen
  • Alles kan doorgaans snel geregeld worden
 

We gaan voor u aan de slag en begeleiden u in enkele stappen door het zoek- en importproces. Deze procedure wordt volledig geleid vanuit onze eigen ervaring en beleving. Een Nederlandse auto importeren naar België was nog nooit zo makkelijk!

Een auto invoeren vanuit Nederland in 7 stappen.

1. Zoekopdracht

Wij helpen u met de zoektocht naar uw droomwagen uit Duitsland of een ander zelf te bepalen land, in Europa of daarbuiten. Wij werken snel, al het vooronderzoek is vrijblijvend, dus nooit onaangename verrassingen. Gebruik het zoekopdrachtformulier voor een prijsopgave.

2. Contact met verkoper

Heeft u uw droomwagen gevonden? Wij nemen direct contact op met de verkoper voor meer informatie en de achtergrond van de auto, tevens onderhandelen wij vrijblijvend over de aankoopprijs van de auto.

3. Voertuigcontrole

Indien de auto geheel naar smaak en binnen uw budget valt raden wij altijd aan om een DEKRA of TUV keuring uit te laten voeren. Verkopers, ongeacht de waarde van de auto, proberen altijd hun voertuig zo rooskleurig mogelijk te omschrijven, echter in praktijk komt het vaak voor dat er dan het één of ander toch anders uitvalt. Deze keuringsstations zijn onafhankelijk, oftewel u krijgt altijd de ware staat van de auto omschreven in een uitgebreid technisch rapport. Zo weet u op afstand precies wat u koopt en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

4. Deal sluiten / betaling

Als de auto technisch in orde blijkt, en er een goed gevoel over de auto is, vragen wij voor u de koopovereenkomst op. Deze gaan wij controleren en bekijken of alles vermeld staat zoals deze besproken is tijdens de aankoop van de auto. Bij akkoord kunt u deze ondertekenen en betaalt u de wagen via een overschrijving. Of u betaald de auto naar ons bedrijf en voeren wij de betaling pas uit na een fysieke controle van het voertuig terplekke. Via deze manier loopt u nooit risico dat er situaties ontstaan waarbij een auto in een andere staat is, zoals omschreven in de advertentie.

Zelf een tweedehands auto in Nederland gevonden?

Wij importeren uw droomwagen, met of zonder transport. Deze procedure bedraagt slechts stap 5 – 6 – 7.

5. Verzekerd transport

U kunt uw auto bij ons afleveren of u kunt uw auto door ons laten ophalen. Dit kan door vervoer per vrachtwagen, over het algemeen is deze manier van vervoeren trager aangezien men dan wacht totdat de vrachtwagen vol is voordat men dan naar België rijdt. Of u kunt uw auto te laten ophalen door onze eigen chauffeurs, deze controleren terplekke uw auto, de bevindingen worden met ons gedeeld, wij bellen u op, en bij akkoord nemen wij de auto op transport naar België.
Snel, vertrouwd en zonder risico.

6. Douane / preregistratie

Wij regelen uw aanvraag E705 bij de douane. Alles verloopt tegenwoordig digitaal. Dit zorgt voor een snelle afhandeling, inclusief pre-registratie van het voertuig. Wij ontzorgen u geheel, alles wordt geregeld van A tot Z.

7. Keuring / levering

Indien uw voertuig geen HU/AU (Duitse technische keuring) heeft kunnen wij deze tegen betaling voor u in België laten uitvoeren. Hierna staat het voertuig klaar geheel klaar om opgehaald te worden of wij komen uw auto afleveren op een zelf te bepalen plaats en tijdstip. Hiervoor vragen wij een kleine bijdrage.

×

 

Hallo!

Klik op een van onze beschikbare medewerkers om de chat te starten.

×